רישום פטנט

A patent, or invention, is any assemblage of technologies or ideas that you can put together that nobody put together that way before. That's how the patent office defines it. That's an invention.

Dean Kamen

השלבים ברישום פטנט

השלב הראשון ברישום פטנט, רעיון או המצאה כלשהיא, הוא לבחון את מקוריות הפטנט. לשם כך, ניתן לבצע חיפוש כללי ראשוני ברשת או במאגרי פטנטים.

במסגרת שירותיי העסקיים, אוכל לספק לכם שירותי חיפוש פטנטים וסריקת פטנטים ראשונית, מתוך מאגרי מידע שברשותי גישה אליהם, בארץ ובעולם. כך תוכלו לחסוך זמן יקר ולקבל עבודה איכותית.

לאחר סריקה ראשונית, רצוי להיעזר בעורך דין או עורך פטנטים, על מנת להגיש בקשה מסודרת למשרד רשות הפטנטים. עורך פטנטים יוכל לסייע בהיבטים המשפטיים הנוגעים לשלבי רישום פטנט.

בשלב הבא משרד רשות הפטנטים בוחן את מסמכי הפטנט ואת מקוריותו, ומחליט האם לאשרו או לדחותו. תהליך זה יכול לקחת מספר שנים.

לאחר שלב אישור הפטנט, הפטנט מקבל מספר ייחודי לו וכן בעל הפטנט מקבל תעודה המוכיחה את בעלותו הבלעדית על הפטנט שאושר.

הגשת בקשה לרישום פטנט במשרד רשות הפטנטים

המשרד של רשות הפטנטים הוא הכתובת להגשת בקשה של רישום פטנט. הפטנט נבדק ובמידת הצורך, לפי נהלי משרד הפטנטים, יקבל אישור.

בדרך כלל הפטנט תקף במשך כ-20 שנה מהיום בו התבצע רישום הפטנט במשרד הפטנטים.

מאגר רשות הפטנטים מכיל מידע מעודכן על פטנטים שהוגשו בישראל ומאפשר חיפוש במאגר של רשות הפטנטים באמצעות קטגוריות חיפוש מגוונות.
המידע הקיים באתר של רשות הפטנטים כולל נתונים אודות נתוני הפרסום של בקשת הפטנט ואפשרות לעיון בנסח הפטנט ולהפקת דוחות ומסמכים של הפטנט.

ברשות הפטנטים פועלת מחלקה בינלאומית במסגרת האמנה לשיתוף פעולה לענייני פטנטים (PCT, Patent Cooperation Treaty), שמטרתה לבחון הגשת בקשות בינלאומיות לפטנט והם האחראים בנושאים של חיפוש ובדיקה בינלאומית של בקשה להגשת פטנט.

מדינת ישראל הצטרפה לאמנת ה-PCT ביוני 1996.

המשמעות הנובעת מכך היא שכל אזרח ישראלי יכול להגיש בקשה של רישום פטנט בינלאומי, כלומר להגיש בקשה לרישום פטנט בכל אחת מהמדינות החברות באמנה לשיתוף פעולה, ביניהן ישראל ומדינות נוספות.

הסכם סודיות

הסכם סודיות הינו מסמך פורמאלי הנחתם בין מבקש הפטנט לבין כל גורם הנחשף למידע המסווג אודות הפטנט הייעודי.

במסגרת הסכם הסודיות, מתבצע הסכם הדדי בין מבקש הפטנט לבין הצד האחר, לא לחשוף את פרטי הפטנט הייעודי כל עוד הוא לא אושר סופית בידי משרד הפטנטים.

ציטוט לדוגמא מתוך מסמך של הסכם סודיות: "ברור וידוע לי, כי הרעיון הינו פרי פיתוחו הבלעדי וקניינו הרוחני של הממציא, וכי המידע הסודי, או כל חלק ממנו, גם הוא נחשב לקניינו הבלעדי של הממציא. אני מכיר בערך המיוחד ובחשיבות של ההגנה על המידע הסודי, ומסכים, כי המידע הסודי ישמש אותי אך ורק לצורך בדיקת אפשרות לשיתוף פעולה עם הממציא ולצורך ניהול משא ומתן איתו".

מבחינה חוקית, בהסכם סודיות נכתב סעיף נוסף וחשוב לפיו לבתי במשפט המוסמכים בתל אביב תהיה הסמכות לדון בכל תביעה הקשורה להתחייבות הנוגעת לשמירת סודיות הפטנט, או כל התחייבות אחרת הנובעת ממנה.

סריקה ראשונית של פטנטים

בחברה בניהולי אוכל לספק לכם סיוע בשלב הראשון של רישום פטנט והוא בסריקת פטנטים, מהארץ ומהעולם, לסריקה ראשונית של מקוריות הפטנט.

במסגרת המידענות העסקית, היתרון של החברה בניהולי, הוא להעניק שירות מיומן לקהל הלקוחות, באיתור או סריקת פטנטים, לבחינת מקוריות הפטנט, בשלב הראשוני של רישום פטנט.

שירות נוסף הוא לחפש פטנט מסוים לצורך בחינתו או קריאת תרשימיו, לעיון עסקי או מחקרי.

היתרון של המידען בימינו הוא לספק חיפוש פטנט מסוים או סריקת פטנטים ראשונית, בחיסכון של זמן יקר, ובמיומנות באיתור מידע מתוך מספר מאגרי מידע.

אפשר לעזור ? התקשרו 054-4905767
או
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
במסירת פרטים אני מסכים כי החברה תחזור אלי במייל או בטלפון.